Яку пенсію отримає українець із середньою та мінімальною зарплатами: Названо цифри

Українець, який сплачує внески із середньої зарплати, на пенсії зможе отримувати виплату у розмірі близько 29% звичного доходу. Наразі це 4,5 тис. грн. При цьому той українець, який офіційно отримує мінімальну зарплату, отримає пенсію у розмірі лише 2093 грн, передають Патріоти України.

Про це йдеться у матеріалі OBOZREVATEL, при цьому для того, щоб отримувати пенсію у розмірі 10 тис. грн, офіційна зарплата має становити 33,3 тис. грн. Йдеться про офіційний доход, з якого сплачують внески.

Пенсії зможуть отримати не всі

В Україні щонайменше кожен другий 60-річний не зможе вийти на пенсію у 60 років уже через 4 роки. Щороку вимоги для виходу на пенсію зростають і з 2028 року вони досягнуть 35 років стажу. Виконати таку норму зможе у кращому разі 50% українців.

На даний момент для виходу на пенсію у 60 років потрібно мати 30 років стажу, у 63 роки – від 20 до 30 років стажу, у 65 років – від 15 до 20 років стажу.

Щороку вимоги зростають на 12 місяців. Такі норми мали підштовхувати українців до офіційного працевлаштування. Реформу ухвалили ще 2017-го. Однак через коронавірус і повномасштабну війну частина українців з об'єктивних причин втратила можливість офіційно працювати.

Наразі українці в середньому виходять на пенсію, маючи 32 роки стажу. Тобто вже за два роки значна частина пенсіонерів не виконає норми для виходу на пенсію вчасно. Критичним моментом стане 2028-й. Такі правила запровадили для того, щоб уникнути загального підвищення пенсійного віку.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...