Яку пенсію отримають українці із середньою зарплатою та як заробити на виплату у 10 тис. - названо суми

В Україні на пенсію у розмірі близько 10 тис. грн можуть розраховувати лише ті українці, які за умов наявності 35 років стажу мали зарплату у розмірі в 2,2 рази вищу за середню (зараз це близько 31,1 тис. грн). За середньої зарплати пенсія буде у розмірі 4,5 тис. грн, передають Патріоти України.

Про це йдеться у матеріалі OBOZREVATEL. Формула розрахунку пенсій передбачає, що стаж українця у роках множать на середню зарплату по країні за три роки (12 157 грн), на співвідношення власної зарплати до середньої та на 1%. Фактично за кожний відпрацьований рік можна отримати 1% розрахункового заробітку у вигляді пенсії.

Розрахунковий заробіток при цьому значно нижчий за вашу останню зарплату. Припустимо, зараз, за даними ПФУ, середня зарплата становить 13 423 грн. Якщо ваша зарплата становить 26 846 грн, ваш коефіцієнт заробітку становитиме 2. Цю цифру помножать на середню зарплату по країні за три останні роки. Тобто вам порахують зарплату 24 314 грн.

Щоб отримати 50% розрахункового заробітку, працювати доведеться і після 60-річчя, а загальний стаж має становити 50 років. Є ще одна велика проблема: із мінімальною зарплатою можна розраховувати лише на мінімальну пенсію. Нині це 2093 грн.

Якщо ви отримуєте частину зарплати в конверті, ви не можете розраховувати на високу пенсію. У кращому випадку ви заробите на мінімальну виплату на момент виходу на заслужений відпочинок.

Новий удар: Соратник президента анонсував підвищення тарифів на електрику

понеділок, 20 травень 2024, 12:47

Член парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг "Слуга народу" Сергій Нагорняк, який ще до масованих обстрілів "вангував" підвищення ціни на електроенергію до 6 грн, наразі не вірить, що уряд зайде аж так далеко. . Водно...

Деякі українці мають право на дострокові пенсії: Хто може отримати і за яких умов

понеділок, 20 травень 2024, 12:25

Багатодітні матері, які виховали п'ятьох або більше дітей до шестирічного віку, можуть отримати дострокову пенсію в 50 років за наявності 15 років страхового стажу. Батьки за тих самих умов можуть претендувати на пенсію в 55 років з 20 роками стажу. Пр...