Який обсяг газу прокачає Росія через Україну в 2020 році: У "Нафтогазі" озвучили цифри (відео)

За попередніми підрахунками, в 2020 році Росія повинна транзитувати через територію України близько 75 млрд куб. метрів газу, передають Патріоти України.

Цей прогноз здійсниться за умови, що країна-агресор не встигне добудувати газопровід "Північний потік-2", зазначив глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ході брифінгу 31 грудня.

"Я очікую, що в наступному році "Північний потік-2" ввести в експлуатацію не вдасться. Я не можу коментувати технологічний прогрес Російської Федерації, але виходячи з інформації, якою я володію, Російська Федерація поки не має судна, яке могло б добудувати "Північний потік-2", – пояснив Коболєв.

"Якщо це припущення вірне, то, за моїми розрахунками, обсяг транзиту через українську територію може досягти до 75 млрд кубометрів. Чому 75? Можна легко пояснити, беручи поточний транзит (це приблизно 90). Ми точно втратимо "Турецький потік". Це -15, залишається 75", – додав він.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...