Яким буде курс долара у травні? Експерти прогнозують, що валюта почне дорожчати

Долар в Україні з початку 2023 року помітно зміцнився, і зараз банківський курс не набагато вищий за офіційний курс НБУ. У травні американська валюта на готівковому ринку може почати подорожчати. Про таку тенденцію заявила голова Ради Незалежної асоціації банків Олена Коробкова, передають Патріоти України.

За словами експерта, попит на валюту почав зростати, а значить, і курс трохи підвищиться. Також на подорожчання долара вплине повернення до довоєнної системи оподаткування пального.

"Я б взяла на себе сміливість спрогнозувати, що ми побачимо "готівковий" курс долара на рівні січня, тобто на рівні орієнтовно 40 гривень за долар", - зазначила Коробкова.

На сьогоднішній день долар поки що залишається стабільним завдяки посівній кампанії. Аграрії продають іноземну валюту незалежно від курсу, і це впливає на зміцнення гривні.

Як відомо, НБУ дозволив банкам збільшити продаж валюти населенню з 21 квітня. Відповідні зміни спрямовані на збереження сприятливої ситуації на валютному ринку.

Крім того, Нацбанк надав можливість е-резидентам (після сплати податків в Україні) переказувати на їхні рахунки за кордоном кошти за свої послуги в іноземній валюті, отримані на рахунки в українських банках від нерезидентів. Станом на ранок, 21 квітня, середній курс долара у банках України становив 37,7 грн/долар у купівлі та 38,2 грн/долар у продажу.

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...