Яким буде курс гривні після Великодня: Експерти дали прогноз

Курс долара в Україні залишається відносно стабільним. Наступного тижня ситуація буде залишатися незмінною, хоча є ймовірність, що гривня буде слабнути, зазначають Патріоти України.

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін та керівник відділу аналітики ГК Forex club Андрій Шевчишин розповіли, яким буде долар наступного тижня, інформує "Сьогодні".

Олег Пендзін не рекомендує чекати істотних змін курсу. Він вважає, що ділова активність, пов'язана з купівлею та продажем валюти на міжбанківському ринку, навіть не встигне розвернутися. До того ж, через карантин вона й без того помітно впала.

"Курс готівкового продажу залишиться в коридорі 27-27,5 грн. Але в цілому інфляційний тренд нікуди не зник. Тим більше, що Кабмін для виконання бюджету запропонував послабити гривню до 29,5 грн/долар, а за фактом поки маємо 27,5", - прокоментував Пендзін.

Андрій Шевчишин підтверджує слова аналітика. На наступному тижні, за його словами, нинішня стабільна ситуація збережеться. Експерт зазначає: "Загальну активність готівкового ринку стримують карантинні заходи та падіння ділової активності. Ймовірно, на наступному тижні гривня буде коливатися у діапазоні 27-27,5 за долар, більше того - курс може навіть спуститися ближче до 27".

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...