Яма все глибше: Росія отримала шокуючий прогноз щодо падіння експорту газу та занепаду видобувної галузі

Прибуток російської газової галузі цього року може знизитися більш ніж удвічі – до $71 млрд, а експорт газу майже на чверть – до 126 млрд куб. м. Про це йдеться у дослідженні консалтингової компанії «Яків та партнери» (колишній російський підрозділ McKinsey), пише російське агентство ТАСС.

Компанія прогнозує, що РФ може повернутися до зростання видобутку та експорту газу з 2025 року.

При цьому підтримати газовий сектор здатний внутрішній ринок, попит на якому до 2030 року може збільшитись на 17%, вважають експерти.

Як відомо, за 17 місяців після того, як Москва розпочала повномасштабну війну в Україні, країни Європи з дивовижною швидкістю зробили крок до зменшення своєї тривалої залежності від дешевого російського газу.

Ще один удар! В Україні можуть знову підвищити податки: Гетманцев назвав підстави

субота, 28 вересень 2024, 11:56

Зараз в Україні немає підстав для підвищення податку на додану вартість (ПДВ). Але це не виключає, що такі підстави можуть з'явитися найближчим часом. Про це розповів народний депутат України, голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної ...

Чи чекати падіння гривні: Українцям розповіли, за яким курсом мінятимуть долари в банках та обмінниках

субота, 28 вересень 2024, 11:30

В українських банках очікується відчутна зміна курсу готівкового долара – насамперед, у продажу. За прогнозами, протягом наступного тижня (30 вересня – 6 жовтня) вартість американської валюти в них перебуватиме в межах 41,2-41,8 грн. Увечері ж 26 верес...