Японія заморозить активи ще чотирьох російських банків, щоб не відставати від ЄС

Міністр фінансів Японії Шуничі Судзукі заявив, що уряд Японії заморозить активи ще чотирьох російських банків, щоб не відставати від останніх фінансових санкцій Європейського Союзу проти Росії через її вторгнення в Україну, зазначають Патріоти України.

Японія пішла на цей крок на наступний день після того, як Євросоюз заявив, що його члени погодилися виключити сім російських банків з міжнародної платіжної мережі SWIFT. Раніше Токіо вже прийняв рішення заморозити активи трьох інших російських банків.

Чотирма новими банками є другий за величиною в Росії ВТБ Банк, Банк "Открытие", "Совкомбанк" та "Новикомбанк". За даними Міністерства фінансів Японії, дані банки мають тісні відносини з російським урядом. Обмеження Японії будуть введені на початку квітня цього року. У Мінфіні також заявили, що Японія повністю підтримує рішення ЄС і буде твердо дотримуватися санкцій з іншими членами Великої сімки.

Пастка закривається: Російська економіка наблизилась до краху ближче, ніж здається, - аналітик

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:15

Російська економіка не може вічно уникати кризи, і вона стає все більш вразливою до потрясінь, пише експерт з російської економіки та дослідник Центру аналізу європейської політики Олександр Коляндр. Зазначається, що російська економіка продемонструвал...

Мідь подорожчала до максимуму за два роки. Чому це добрий сигнал світу

п’ятниця, 17 травень 2024, 5:58

Ф’ючерси на мідь на товарній біржі в Нью-Йорку зросли до максимуму з квітня 2022 року – до 5,02 дол за фунт, і до 10 185 дол – на Лондонській біржі металів. Ціни залишаються високими на тлі будівництва центрів обробки даних і подальшої електрифікації с...