Японська Kawasaki спустила на воду перший у світі танкер для перевезення рідкого водню (фото, відео)

Тим не менш, з перевезенням рідкого водню виникає серйозна проблема.

Kawasaki спустила на воду перший в світі корабель для перевезення рідкого водню - екологічного палива для водневих електростанцій. Однак, транспортування і виробництво палива вкрай неекологічно - і призведе до викиду додаткових 100 тис. Тонн вуглекислого газу на рік, пишуть Еелекровісті, передають Патріоти України.

Проблема з перевезенням рідкого водню полягає в тому, що молекули речовини вкрай малі - настільки, що вони можуть проникати через прогалини в атомній структурі металевого контейнера при температурі вище -253 ° C. До цих пір не існувало жодного судна, здатного перевозити рідкий водень.

Довжина судна Suiso Frontier становить 116 м, в ній встановлений вакуумний резервуар для перевезення 1,25 тис. Кубічних метрів рідкого водню. В ході транспортування водень буде стиснутий в 800 разів у порівнянні зі своїм звичайним обсягом і буде охолоджений до -253 ° C. Планується, що водень для перевезення буде здійснюватися в процесі газифікації бурого вугілля на заводі в австралійській долині Латроб, а місцем призначення стане японський порт Кобе.

При виробництві та транспортуванні рідкого водню при цьому буде виділятися набагато більше парникових газів, ніж заощадить використання речовини в якості палива. Йдеться приблизно про 100 тис. Тонн парникових газів на рік, які можуть потрапити в атмосферу при видобутку вугілля, його переробці та в результаті роботи дизельного двигуна внутрішнього згоряння, встановленого на кораблі Suiso Frontier.


Джерело: Електровісті

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...