"Ідея, близька до геніальної!": "Сбербанк РФ" заявив про вирішення проблеми дефіциту чипів для карток

Через запроваджені санкції Росія відчуває серйозний дефіцит чипів для банківських карток. Однак Сбербанк знайшов вихід із ситуації і зайнявся "реімплантацією" чипів із неактивованих карток у нові – тобто виколупуванням їх із старих карток і встановленням у нові. Рішенням цим навіть пишаються – за словами виконавчої директорки банку Ольги Маклашиної, воно є "близьким до геніального". Вона наголосила: ще однією причиною дефіциту чипів став відхід Visa та Mastercard з російського ринку, передають Патріоти України із посиланням на росЗМІ.

Через це "усі почали робити собі картки "Мир", тож з'явився підвищений попит на випуск карток". "В результаті кількість чипів скоротилася, а їхня ціна зросла. Наші колеги з центру емісії придумали рішення, близьке до геніального – реімплантація чипів банківських карток. Тобто ми почали виколупувати чипи з карток і вставляти їх у нові картки", – похвалилася Маклашина.

Водночас санкції можуть призвести до лісових пожеж у РФ. Через скорочення на 80% продажів біопалива з гранул (пеллет). Так, щорічно у Росії утворюється 12-15 млн куб. м тирси, з яких роблять пелети. І якщо їхнє виробництво зупиниться, зростуть ризики виникнення лісових пожеж – у лісах залишиться лежати на площі 2 тис. га гора тирси заввишки три метри.

Спад експортного продажу пелет очікується вже в липні. Бо саме тоді спливає термін дозволу на ввезення російської продукції з деревини до Європи.

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...