Йдуть роботи: У Міненерго розповіли, що буде з відключеннями електроенергії в Україні

Після масованої ракетної атаки 14 січня 2023 року ситуація в енергетиці країни помітно погіршилась. Внаслідок цього відключення електроенергії почастішали. Проте вже на 20 січня енергетики змогли дещо підвищити обсяг генерації і скоротити період відключень електроенергії. Про покращення ситуації в енергетичному секторі країни заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час ефіру телемарафону, передають Патріоти України.

Росія вже завдала 12 ракетних атак на об'єкти енергетики України. Окрім ракетних, було скоєно і 14 ударів дронами. Все це зумовило кризу в енергетичній системі країни. Також слід додати, що низка об'єктів електрогенерації залишаються на тимчасово окупованих територіях. Погіршила тяжку ситуацію в країні і остання атака 14 січня. Проте вже до 20 січня у Міненерго з'явилися оптимістичні прогнози.

"Ми зараз працюємо над тим, щоб якнайшвидше відновити об'єкти генерації, щоб виробляти електроенергію в максимально можливому обсязі. Також важливо відновлення ліній електропередачі та підстанцій, які забезпечують передачу електроенергії з одного регіону до іншого. ми додали генерації до системи та відремонтували певні підстанції, які дозволяють передавати більше електроенергії", - повідомив голова Міненерго Герман Галущенко.

Також Галущенко нагадав, що на кожну область виділено свій ліміт споживання електроенергії. Пропорційним розподілом такого ліміту електрики між усіма споживачами у регіоні займається оператор системи розподілу в області. Винятком є об'єкти критичної інфраструктури. Там графік відключень не поширюється. Однак багато операторів зловживають покладеними на них повноваженнями, і тому фіксується багато порушень.

"За порушення НКРЕКУ вже оштрафувала три обленерго та персонально їхніх керівників. Санкції до порушників вживатимуть і надалі", - наголосив міністр.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...