Є критичний фактор: В уряді розповіли, до якого опалювального сезону варто готуватися українцям

Україна пройде зиму в нормальному режимі електрозабезпечення за відсутності нових ударів РФ по енергетиці з тяжкими наслідками, прогнозує міністр енергетики Герман Галущенко, передають Патріоти України.

«Якщо не буде ударів, які критично вплинуть на енергосистему, ми пройдемо цю зиму в нормальному режимі. Якщо вони будуть, то, безумовно, передбачити вплив на систему таких ударів на сьогодні складно», — сказав міністр під час «години запитань» до уряду у Верховній Раді.

За його словами, всі оцінки проходження ОЗП про те, що «20 годин не буде світла або 18 годин», дуже умовні та не мають нічого спільного з реальністю.

Водночас прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про готовність 82% об'єктів житлово-комунального господарства по всій Україні до прийдешнього опалювального сезону.

«За даними Мінінфраструктури, підтверджується готовність станом на зараз на 82% об'єктів житлово-комунального господарства до опалювального сезону. У тилових регіонах ці показники трошки вищі, у прифронтових — дещо нижчі», — сказав він.

Зокрема, за словами Шмигаля, у Запорізькій області готовність становить 79%, а найнижчий показник у Херсонській області - 54%.

Тимчасове явище? НБУ пояснив стабільність курсу долара за останній місяць

субота, 7 вересень 2024, 13:10

Попит на валюту в Україні в серпні 2024 року знизився. У результати зміна курсу долара за останній місяць була мінімальна, передають Патріоти України з посиланням на Макроекономічний та монетарний огляд НБУ (вересень 2024 року). "Збалансованість валютн...

Частина українців може отримувати соцвиплати та пенсію одночасно: У Песійному фонді дали пояснення

субота, 7 вересень 2024, 12:32

Деякі категорії громадян мають право на отримання одночасно двох видів виплат: пенсії та соціальної допомоги. Це стосується, зокрема, осіб з інвалідністю з дитинства, які втратили годувальника. Про це інформує Пенсійний фонд, передають Патріоти України...