Є куди рухатися: Україна за рік майже потроїла потужності "зеленої" енергетики

Загальна потужність виробників відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), які працюють за “зеленим” тарифом (СЕС, ВЕС, міні-ГЕС, біомаса), на початок жовтня цього року склала близько 5000 МВт, що в 2,77 разів більше показника на початок жовтня минулого року. Про це повідомив глава Державного агентства з питань енергозбереження та енергоефективності Сергій Савчук, передають Патріоти України.

“Понад 2 мільярди євро інвестовано в понад 2500 МВт нових потужностей” чистої “електроенергетики, введених в Україні за 9 місяців цього року”, – написав він.

Зокрема, за цей період встановлено нові сонячні електростанції потужністю понад 2000 МВт, вітрові – понад 400 МВт, біогазові установки – 24 МВт, об’єкти малої гідроенергетики – 13 МВт, об’єкти на біомасі – 4 МВт.

За інформацією глави відомства, домогосподарства України за півроку встановили 120 МВт потужностей, які виробляють електрику з енергії сонця. “Завдяки зазначеним новим об’єктам, загальна потужність відновлюваної електроенергетики зросла в 2 рази тільки за 9 місяців: з близько 2300 МВт станом на кінець 2018 до близько 5000 МВт станом на 01.10.2019 року”, – зазначив Савчук.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...