Є певні "бонуси": В Україні пенсіонерам надали знижку на комуналку і звільнили від земельного податку

Українські пенсіонери можуть розраховувати не тільки на грошові надбавки влітку, але й платити за комуналку по зниженим тарифам, а земельний податок не сплачувати взагалі. Про це пише видання Today.ua, передають Патріоти України.

«У Державній податковій службі України повідомили, що пенсіонери, які одержують пенсію за віком, мають право оформити житлову субсидію. Для цього слід звернутися до ПФУ та подати декларацію про доходи, а також відповідну заяву», — говориться у інформації видання.

Також стверджується, що громадяни пенсійного віку мають право безкоштовного проїзду в усіх видах громадського наземного транспорту, крім таксі. Пільга також стосується приміського залізничного сполучення.

Пенсіонери мають право не сплачувати земельний податок, якщо їхня ділянка відповідає певним нормам. Встановлено наступні ліміти:

  • до 0,01 га для будівництва індивідуальних гаражів;
  • до 0,10 га — для індивідуального дачного будівництва;
  • до 0,12 га — для садівництва;
  • до 0,25 га — для будівництва та обслуговування будинку, господарських будівель та споруд у селах;
  • до 0,15 га — для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд у смт;
  • до 0,10 га — для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд у містах;
  • до 2 га — для ведення особистого господарства.

Податківці зазначили, що для отримання пільги на сплату земельного податку фізособа зобов'язана подати до контролюючого органу за місцезнаходженням ділянки відповідну заяву довільної форми. Також слід надати документи про право на пільгу, а саме пенсійне посвідчення.

Україна буде жити з дефіцитом електрики наступні два роки: Експерт дав невтішний прогноз

четвер, 16 травень 2024, 18:50

Навіть якщо усунути певні пошкодження генерації, то наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії. Таку думку висловив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко під час брифінгу. Так, він заявив, що в Україні наявний ві...

Історичний крок: Одна з країн ЄС першою у світі ухвалила закон, який дозволяє передати активи РФ Україні

четвер, 16 травень 2024, 17:56

Естонія ухвалила закон та першою у світі дозволила використовувати активи російських фізичних осіб, які були заморожені через санкції, для відновлення України. За ухвалення закону проголосували 65, проти – троє депутатів Рійгікогу. Про це йдеться на са...