Є шанс дотиснути: Три європейські країни відкликали своє право вето на ембарго на російську нафту

Шанси на запровадження Європейським Союзом ембарго на нафту з країни-агресора РФ продовжують зростати. Три європейські країни відкликали своє право вето щодо цього питання. Йдеться про Угорщину, Австрію та Словаччину. Про це повідомляє німецький телеканал ZDF, посилаючись на власні джерела, передають Патріоти України.

Раніше ці країни дотримувалися протилежної точки зору через високу залежність від постачання нафти з РФ. У зв'язку зі зміною їхнього курсу ембарго може бути прийнято у найближчі кілька днів. Проте реалізовано відмову від російської нафти буде, ймовірно, лише у найближчі кілька місяців.

Як сказав високопоставлений дипломат Євросоюзу, у цьому питанні вирішальним фактором стало те, що, у разі введення ембарго, німецький уряд більше не гальмуватиме цей процес.

Раніше повідомлялося, що запровадження Євросоюзом нафтового ембарго проти країни-терориста стало ще ймовірнішим, оскільки Німеччина підтримала такі плани блоку. Проте проти заходу виступали Угорщина, Австрія, Словаччина, Іспанія, Італія та Греція.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...