Є шанси на покращення: В "Укренерго" заявили про скорочення дефіциту електроенергії та зростання потужності генерації

Згідно з актуальними даними на середу, 30 листопада, дефіцит потужності в енергетичній системі України скоротився і становить 27%. Днем раніше показник становив 30%. Спостерігається зростання потужності генерації, що посприяє деякому зниженню дефіциту в енергосистемі, передають Патріоти України.

Як повідомляє пресслужба Укренерго, виробники електроенергії на території України змогли забезпечити 73% споживання електричної енергії. Дефіцит - на 3% менше, ніж було 29 листопада.

Також наголошується, що фіксується зростання потужності генерації – згодом це посприяє зниженню рівня дефіциту в енергетичній системі.

"Станом на 11:00 30 листопада виробники електроенергії забезпечують 73% споживання електроенергії в Україні. Дефіцит потужності становить 27%. Поступово зростає потужність генерації, що дозволить дещо знизити дефіцит в енергосистемі", - зазначено в повідомленні.

Підкреслюється, що до кожного оператора системи розподілу (обленерго) довели ліміти споживання, встановлені для кожного регіону. Коли вони перевищуються, необхідні аварійні відключення електрики, щоб уникнути перевантаження мереж і забезпечити стійкий баланс в енергетичній системі.

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...