Єдиний напрямок, де РФ наступає: Експерт пояснив, чим Бахмут важливий для окупантів

Бахмутський напрямок залишається єдиним на фронті, де російські окупанти намагаються вести наступальні дії, засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин кидає туди великі сили найманців заради власних політичних амбіцій. Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко на Youtube-каналі ТСН, передають Патріоти України.

"Соледар і Бахмут - це "пунктик" для Пригожина, який має свої політичні амбіції, досить чітко їх декларує, вони стають помітними. Для "вагнерівців" зараз здобуття цього плацдарму і перемога дозволила б йому претендувати щонайменше на крісло міністра оборони. Для нього важливий цей плацдарм, вони туди кидають своїх найманців", - зазначив він.

Експерт розповів, що там також є російські регулярні сили, які "протягом кількох місяців б'ються лобом об стіну, намагаючись захопити Бахмут, околиці Соледара і всю цю дугу, але не мають жодного успіху".

"Вони, на превеликий жаль, руйнують сам Бахмут і околиці, обстрілюють з різних видів озброєння, там досить гаряче й непросто. Наші бійці тримають рубежі. Нашим бійцям вдавалося виходити в контратаки, відкидати противника й завдавати йому досить суттєвих втрат", - каже Мусієнко.

Військовий експерт нагадав також, що Бахмут - "чи не єдиний напрямок, де Росія має не такі проблемні логістичні шляхи". "Це чи не єдиний майданчик, де вони продовжують вести наступальні дії. Якщо вони його втратять, це буде означати, що по всій лінії фронту російські війська вимушені переходити до захисних дій, в глуху оборону, або відступати", - додав він.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...