ЄС не голодує: Польща вимагає заборонити російську агропродукцію в Європі

ЄС не голодує: Польща вимагає заборонити російську агропродукцію в Європі

Польща вимагатиме від Європейської комісії (ЄК) запровадження нових санкцій проти Росії. Йдеться про повну заборону імпорту російського зерна та іншої сільгосппродукції до Європи, бо країни ЄС зараз не потребують російських продуктів. Про це заявив постійний представник Польщі в ЄС Анджей Садось, передають Патріоти України.

Як повідомляє агентство PAP, за словами дипломата, постачання російської продукції триває "під приводом продовольчої безпеки", проте це потрібно припинити.

"Санкції на російську сільгосппродукцію потрібно вводити негайно, хоча б через проблеми з ввезенням української продукції до ЄС. Європі зараз не загрожує порушення ланцюжка постачання сільгосппродукції. Навпаки – у нас проблема з надлишками", – пояснив Садось.

Він нагадав, що ЄК ще жодного разу не пропонувала запровадити подібні обмеження щодо РФ. При цьому ембарго могло б увійти до 11-го пакету санкцій проти Росії (зараз ЄС запровадив 10 пакетів). Для затвердження таких санкцій буде потрібно одноголосне рішення всіх 27 країн-членів Євросоюзу.

При цьому Росія, як відомо, продовжує шантажувати Україну та весь світ зупинкою "зернової угоди". Вимоги РФ у цьому питанні безпосередньо пов'язані з бажанням Кремля активізувати експорт продуктів із країни-агресора.

Раніше низка європейських країн в односторонньому порядку забороняла імпорт агропродукції з України. В результаті було досягнуто компромісу, згідно з яким ЄК чітко визначила список країн та українську продукцію, які ті деякий час не імпортуватимуть.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...