ЄС запроваджує "найжорсткіший в історії" пакет санкцій проти РФ - деталі

У середу, 15 лютого, Єврокомісія оголосила запровадження "найжорсткішого пакету санкцій проти РФ", які коли-небудь запроваджував Європейський Союз. Про відповідне рішення повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, передають Патріоти України.

До нового пакету обмежень для РФ увійдуть, зокрема, експортні заборони на €11 млрд. Йдеться про товари, які РФ не зможе замінити поставками з інших країн. Крім того, буде обмежено експорт товарів подвійного призначення та технологічних товарів.

Європейські обмеження торкнуться й Ірану, який так чи інакше допомагає РФ у її війні проти України. Так, ЄС запровадить обмеження проти 7 структур Ірану, пов'язаних з РФ. Російська пропагандистська машина також отримає санкції. Крім того, будуть запроваджені заходи щодо запобігання обходу санкцій проти РФ.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...