Євро дешевше за долар! Світовий ринок не бачив такого майже 20 років: Що відбувається

Курс євро опустився нижче за долар вперше з грудня 2002 року, експерти припускають, що європейська валюта продовжить дешевшати. Про це повідомляє американська агенція Bloomberg, передають Патріоти України.

Згідно з даними Forex Capital Markets, у середу, 13 липня, євро опустився до позначки 0,99978 долара, після чого показав незначний ріст. Станом на 16:43 за київським часом котирування становили $1,00214 за 1 євро.

Зниження курсу європейської валюти є результатом численних чинників — починаючи від війни в Україні до енергетичної кризи і закінчуючи ризиком того, що РФ припинить експорт газу і підштовхне єврозону до рецесії. Крім цього, як пишуть журналісти, попит на долар зростає, а деякі аналітики вважають, що приблизний паритет валют може бути кроком подальшого послаблення євро.

Останній етап зниження євро стався після того, як інфляція в США прискорилася у червні більше, ніж прогнозувалося, що підвищило шанси на підвищення ставок американською Федеральною резервною системою.

У публікації зазначається, що зниження вартості євро було стрімко, особливо з огляду на те, що ще в лютому цього року європейська валюта торгувалася близько 1,15 долара. Примітно, що менш як два роки тому чиновники Європейського Центробанку були стурбовані надмірно сильним євро, що призвело до недосягнення рівня інфляції. Однак тепер перед ЄС постає інша проблема — різке падіння його валюти та зростання споживчих цін.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...