Європа не допоможе: В "Укренерго" пояснили, чому імпорт струму не вирішить проблему дефіциту

Для України діють обмеження в плані імпорту електроенергії, щоб покрити дефіцит в енергосистемі. Усе тому, що вартість електрики в країні формується не так, як у Європі. Про це сказав глава "Укренерго" Володимир Кудрицький, передають Патріоти України.

За його словами, Україна запитує аварійну допомогу у країн Євросоюзу на тлі недостатнього обсягу імпортованої електроенергії.

"Це пов'язано з тим, що в Україні ціна нижча, ніж у європейських сусідніх країнах. "Укренерго" забезпечило технічну спроможність імпортувати до 1200 МВт з Європи. Сьогодні максимально ми імпортували 500 МВт, це тільки в одну годину, а так — і того менше", — розповів Кудрицький.

Він додав, що причини недостатнього імпорту криються більше в економічних проблемах, а не регуляторних, оскільки ціна в Україні формується дещо по-іншому, ніж у Європі в принципі.

"Тому ми змушені були підбирати імпорт, який не зайшов у нашу країну, дорожчою аварійною допомогою", — підкреслив Володимир Кудрицький.

Ситуація в енергосистемі

На тлі різкого похолодання в українській енергосистемі спостерігається дефіцит потужності. Усе через те, що населення збільшило навантаження на мережу, підключивши потужні електроприлади через морози. Під більшим навантаженням запрацювали електростанції, а це, своєю чергою, призвело до того, що зупинилися кілька блоків. Тому 23 числа ситуація в енергосистемі залишається складною.

"Триває ремонт на кількох блоках теплових електростанцій, в енергосистемі є дефіцит електроенергії. Диспетчерський центр "Укренерго" шукає можливості покриття дефіциту, відключення споживачів не прогнозується", — розповіли в компанії.

Водночас у Міністерстві енергетики повідомили, що російські окупанти пошкодили мережі обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях.

"Аварійно-відновлювальні роботи проводяться залежно від ситуації з безпекою та з дозволу військових", — додали у відомстві.

Зазначимо, у "ДТЕК Київські електромережі" 23 листопада попередили про можливі відключення електроенергії 23 і 24 листопада у зв'язку зі складними погодними умовами. Тим часом деякі експерти вважають, що опинитися без електропостачання на період у понад десять годин майбутньої зими можливо лише для окремих регіонів.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...