Європарламент схвалив рекордну фінансову допомогу Україні

Європарламент проголосував за надання Україні макрофінансової допомоги на суму 18 млрд євро. Про це йшлося на засіданні Європарламенту, передають Патріоти України.

За таке рішення проголосували 507 депутатів, проти – 38, ще 26 європейських політиків утрималися.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн раніше заявляла, що пакет фінансової допомоги Європейського Союзу Україні на 2023 рік становитиме загальним обсягом 18 мільярдів євро, який передбачатиме виділення до 1,5 мільярда євро на місяць.

Раніше повідомлялося, що Європейському Союзу довелося внести зміни до законодавства, щоб технічно було можливо надати Україні перші кошти з нового запропонованого пакета макрофінансової допомоги на 18 млрд євро вже у січні 2023 року.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...