Добити режим Путіна: Європейський ЦБ запросив у банків план на випадок відключення РФ від SWIFT

Європейський Центробанк попередив фінансові організації Європи, представлені в Росії, про ризики, які для них несуть санкції в разі вторгнення Росії в Україну, зазначають Патріоти України.

Зокрема, ЄЦБ попросив банки повідомити, які дії чинитимуть банки, якщо російські організації будуть відрізані від системи SWIFT, пише Financial Times з посиланням на джерела.

"Запити (до банків, - ред.) показують, що ЄЦБ хоче упевнитися, що європейські банки можуть дотримуватися санкційного режиму та в змозі швидко припинити відносини з клієнтами, з якими їм заборонено мати справу", — зазначає видання.

Найзначніші ризики, пов'язані з можливими санкціями, несуть банки з великою російською присутністю, наприклад, Американський Citi, французький Sociеtе Gеnеrale, австрійський Raiffeisen та італійський UniCredit. Регулятор також запросив інформацію про ризики, пов'язані з Росією та Україною, у німецького Deutsche Bank і голландського ING.

Як пише Financial Times з посиланням на дані Банку міжнародних розрахунків, російські юридичні та фізичні особи винні міжнародним банкам, включаючи їхні дочірні російські структури, близько 121 млрд доларів. Крім цього 128 млрд доларів зберігаються на депозитах.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...