Європі потрібні робочі руки: Коли українці масово поїдуть за кордон і де вже чекають заробітчан

Трудових мігрантів з України в Польщі й інших країнах Східної Європи побільшає за два тижні, передають Патріоти України.

"Багато українців втратили роботу й хочуть поїхати на заробітки за кордон. Уже в травні кількість трудових мігрантів з України значно зросте як у Польщі, так і в інших країнах Східної Європи", — сказав президент Всеукраїнської асоціації компаній із міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник .

Зараз у Польщі діє локдаун, але українців на роботу пропускають. "У нормальних умовах кількість українських трудових мігрантів за кордоном зростає навесні, потім знижується влітку. Потім знову зростає на початку осені, а на зиму відбувається велике спадання. Коли додався коронавірус, то на цю сезонність почали накладатися обмеження, які вводять інші країни щодо можливості заїхати на свою територію", — сказав Воскобойник.

Країни Європи не мають проблем із браком українських робітників. "Їм потрібні робочі руки. Для українців роботи в Європі все ще вистачає. Тому що кількість наших трудових мігрантів, яких три - п'ять мільйонів проти населення ЄС, є малою для того, щоб суттєво впливати на кількість місць праці. Якщо в Європі почнеться економічна криза і значно скоротяться робочі місця, тоді й українцям там стане непереливки. Але поки що роботи вистачає. Хіба що європейські зарплати зараз не зростають, як це було останні 10 років", — зауважив Воскобойник.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...