Ikea виготовляє меблі з незаконно вирубаної в Україні деревини, - британські екологи

"Дякую" за це треба казати, перш за все, нашим чиновникам, які дають дозволи на суцільну вирубку.

Напевне всі ви знаєте меблевого гіганта Ikea, який нещодавно почав працювати в Україні в режимі онлайн. Так ось, британська організація заявила, що Ikea виготовляє меблі з незаконно вирубаної в Україні деревини. Новиною поділилися у соцмережі "Фейсбук" на сторінці "Центру протидії корупції", передають Патріоти України.

За даними неурядової організації Earth Sight, українські фірми нелегально заготовляють деревину і через ланцюжок фірм продають її меблевим компаніям за кордоном, зокрема Ikea. Бо так дешевше.

Це незаконно вирублені дерева Карпат, рубку яких проводила ТОВ “ВГСМ”. У них навіть був дозвіл рубати дерева у "сезон тиші", коли цього робити не можна.

Взагалі "ВГСМ", як пише британська організація, є основним експортером деревини для Ikea. Фактично компанії долучаються до облисіння Карпат і неймовірної шкоди екології, натомість весь цивілізований світ сидить на стільцях з нашого дерева. "Дякую" за це треба казати, перш за все, нашим чиновникам, які дають дозволи на суцільну вирубку.

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...