Ілон Маск доправить на МКС більше сотні кальмарів і тисячі "водяних ведмедів"

Дитинчата кальмарівNASA запустить на Міжнародну космічну станцію 128 дитинчат кальмарів і 5 тисяч мікроскопічних тварин. Живих істот доставлять на МКС на борту ракети Falcon 9 від компанії Ілона Маска SpaceX, зазначають Патріоти України.

Запуск було призначено на 3 червня на 20:29 по Києву. Наразі нема інформації про запуск, чи затримку. Вчені пояснили, що кальмарів використовують як піддослідних, адже у них імунна система, аналогічна імунній системі людини. Нове дослідження має показати вплив космічного польоту на живі організми, передає ВВС.

У NASA додали, що експеримент допоможе розробити захисні заходи для збереження здоров'я космонавтів під час тривалих космічних польотів.

"Тварини, зокрема люди, покладаються на наші мікроби для підтримки здоров'я травної та імунної системи. Ми не до кінця розуміємо, як космічний політ впливає на ці корисні взаємодії", – сказав головний дослідник експерименту Джеймі Фостер.

Додамо, що після повернення на Землю кальмарів буде заморожено.

Також на МКС відправлять 5 тисяч особин тихоходок, яких частіше називають водяними ведмедями. Мікроскопічні тварини можуть переносити більш екстремальні умови, ніж більшість форм життя. Це робить їх ідеальними для вивчення того, як життя реагує і пристосовується до екстремальних умов.

Тихоходки (водяний ведмідь)

"Одна з речей, яку ми дійсно прагнемо зробити, – це зрозуміти, як тихоходки виживають і розмножуються в цих середовищах, і чи можемо ми дізнатися щось про трюки, які вони використовують, і адаптувати їх для захисту астронавтів", – розповів ще один учасник експерименту Томас Бутбі.


Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...