Ілон Маск наближається до віхової мети - глобального інтернету нової якості: SpaceX доставила на орбіту 18-ту партію супутників Starlink

Важка ракета-носій Falcon 9 у четвер, 4 лютого, вивела на орбіту 18-ту партію супутників для орбітального угруповання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink. Про це повідомила компанія-розробник SpaceX, зазначають Патріоти України.

Запуск зробили зі стартового комплексу Космічного центру імені Кеннеді у Флориді.

Через вісім з половиною хвилин після старту перший багаторазовий ступінь ракети-носія здійснив керовану вертикальну посадку на автоматичну морську платформу Of course I Still Love You, яка знаходиться в Атлантиці. Цей ступінь використовувався для запуску вже п’ятий раз.

Це 18-й запуск на орбіту групи інтернет-супутників. На сьогодні орбітальне угруповання SpaceX складається з 1023 космічних апаратів.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.