Ілон Маск показав вежу, яка має "ловити" на Землі відпрацьовану частину багаторазового міжпланетного корабля Starship (відео)

140-метрова вежа з “рукою” Mechazilla розташована на космодромі Starbase в штаті Техас. Вона створена, що “ловити” перший ступінь Starship Super Heavy після повернення з орбіти, зазначають Патріоти України.

За задумом винахідників, при приземленні ракета повинна знизити швидкість наскільки, щоб зачепитися за спеціальну стрілу на вежі. У майбутньому повертати ракету-носій будуть тільки за допомогою Mechazilla, заявляв Маск.

У минулому році десятий серійний випробувальний апарат Starship SN10 вперше приземлився під час льотних випробувань, але через вісім хвилин після посадки вибухнув.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...