Імпортери вступають у гру: Початок липня може позначитись суттєвим здорожчанням долара щодо гривні, - експерти

Курс долара в Україні 2020 веде себе досить спокійно останнім часом. Щоб прояснити, що чекає українців на наступному тижні, Олег Пендзин, Андрій Шевчишин і Олександр Охріменко поділилися своїми прогнозами, зазначають Патріоти України.

"Нинішній тиждень був таким же нудним, як і попередній, нічого за великим рахунком не змінилося - долар нікому не потрібен, крім нерезидентів", - розповів Олег Пендзін виданню "Сьогодні".

Андрій Шевчішин підтвердив, що попит на валюту з боку покупців, як і раніше, залишається низьким. У свою чергу Олександр Охріменко звернув увагу на те, що на міжбанківський ринок на цьому тижні почали виходити за валютою автоімпортери.

"Поки вони купують небагато, в межах декількох мільйонів доларів, але це вже оживляє ринок. Якщо автоімпортери продовжать купувати валюту, плюс до них приєднаються інші постачальники закордонних товарів, то не виключаю, що на початку липня тренд хитнеться у бік девальвації гривні до 27 грн/долара", - прокоментував Охріменко.

Експерти прогнозують стабільність курсу на наступному тижні. "Коридор 26,5-27 грн/долар збережеться. Цьому сприяють дії Нацбанку, що не допускає помірної девальвації гривні, при якій економіка могла б відновлюватися швидше", - зазначив Олег Пендзін.

Підходящий період для купівлі готівкової валюти зберігається з 29 червня по 5 липня. А ось продавати валютні заначки експерти не рекомендують. Дані дії будуть логічні лише в тому разі, якщо не вистачає гривні для оплати будь-яких товарів або послуг.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...