Інакше будуть проблеми! Українці до кінця січня мають сплатити важливий податок: Кого стосується

Українці до 28 січня поточного року мають встигнути сплатити один дуже важливий податок. Йдеться про тих людей, які мають депозити у банку, передають Патріоти України.

Податок на доходи фізичних осіб від отриманих відсотків за банківськими рахунками та депозитами оплачується раз на рік. Слід зазначити, що відсотки за доходами оподатковуються за загальною ставкою 19,5%. Сюди входять податок на доходи – 18% та військовий збір – 1,5%.

Наприклад, якщо сума депозиту становить 10 000 гривень за річної ставки в 10% річних та терміну розміщення в 1 рік, то сума податку становить 195 гривень.

Відповідно до Податкового кодексу України, до доходів, що оподатковуються, належать:

  • нараховані відсотки на поточний чи депозитний банківський рахунок;
  • нараховані відсотки на вклади членів кредитної спілки.

Податки з доходів фізичних осіб (ПДФО) з відсотків за депозитами сплачує банк. У цьому випадку фінустанова виступає у ролі податкового агента.

Для того, щоб встигнути сплатити податок із відсотків на депозиті, українці мають ще два дні. Кінцева дата прийому платежів – 28 січня. Як відомо, вкладникам в Україні не потрібно подавати інформацію про нараховані за депозитами відсотки до податкової декларації. У декларацію вноситиметься лише інвестиційний прибуток.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...