Інакше штраф 25 тис. євро: Ось про що українським біженцям у Німеччині слід звітувати

Українцям у Німеччині потрібно звернути увагу, що умови їхнього перебування у ФРН є предметом пильної уваги німецького уряду. У Німеччині триває обговорення ситуації з українськими біженцями. Загалом їхня кількість становить 1,169 млн осіб, що становить понад одну шосту всіх біженців з України у світі, передають Патріоти України.

Незважаючи на кількість українців у Німеччині, лише 26,5% з них працюють, включаючи неповний робочий день або Minijob. Українці в Німеччині сплачують прибутковий податок, як і решта. Термін подання податкової декларації за 2023 рік спливає 2 вересня 2024 року. За несвоєчасне подання передбачено штрафи: 0,25% від суми податку за кожний прострочений місяць, з максимальною сумою штрафу 25 000 євро. Податкова декларація не потрібна, якщо річний дохід не перевищує 12 174 євро для одиноких осіб або 23 118 для подружніх пар.

Нагадаємо, у Німеччині 27 червня набув чинності новий закон про громадянство. Відтепер для отримання паспорту всередині країни треба прожити п’ять років замість восьми. Претендентам на німецький паспорт можна не відмовлятися від свого громадянства, хоча раніше Берлін дозволяв зберігати колишній паспорт лише власникам паспортів країн Євросоюзу. Ще діти іноземців можуть отримувати громадянство Німеччини без будь-яких додаткових умов, якщо принаймні один із батьків щонайменше п’ять років живе в країні.

Українці активно відкривають нові ФОПи: в яких сферах найбільше

вівторок, 16 липень 2024, 10:02

За останні 12 місяців кількість зареєстрованих ФОП в Україні зросла на 11,4%, досягнувши 1 665 907, найбільше зростання спостерігається у Київській, Волинській та Рівненській областях. Популярними сферами залишаються комп'ютерне програмування, роздрібн...

Під загрозою? У Мінагрополітики оцінили, чи не знищить рекордна спека урожай в Україні

вівторок, 16 липень 2024, 9:08

Спека впливає на врожай ранніх зернових, однак вона не є критичною, тоді як для пізніх зернових, соняшнику та сої вона є небезпечною. Про це повідомив виконувач обов'язків міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, передають Патріоти ...