Індексація пенсії: Ось хто з українців отримає підвищені виплати у липні

У липні 2024 року пенсійні виплати збільшаться у тих пенсіонерів, хто отримає право на вікову надбавку. Також у липні продовжать отримувати грошову допомогу від ВПП ООН певні категорії пенсіонерів, передають Патріоти України.

У липні 2024 року виплати збільшаться у тих пенсіонерів, яким протягом місяця виповниться 70, 75 і 80 років. Головна умова — пенсія у людини не має бути вищою за 10 340,35 грн.

Нагадаємо, вікова надбавка виплачується у таких розмірах:

• особам, яким виповнилося 70 років, до досягнення 75-річного віку — у розмірі до 300 грн;

• особам, яким виповнилося 75 років, до досягнення 80-річного віку — у розмірі до 456 грн;

• особам, яким виповнилося 80 років і більше, — у розмірі до 570 грн.

Підвищені пенсії працюючим пенсіонерам

У липні 2024 року продовжать виплачувати підвищені пенсії працюючим пенсіонерам. Нагадаємо, що перерахунок стосувався тільки тих осіб, які мають понад 24 місяці стажу після попереднього перерахунку або досягнення права на отримання пенсії за віком.

Розмір збільшення пенсії визначався для кожного пенсіонера індивідуально, залежно від тривалості страхового стажу і заробітної плати (доходу), з якої обчислюється пенсія.

Виплачувати підвищені пенсії працюючим пенсіонерам почали у червні (з урахуванням підвищення за квітень та травень).

Особисто звертатися для проведення перерахунку нікуди не потрібно: він відбувається автоматично, за даними, які містить Державний реєстр застрахованих осіб.


У липні продовжать виплату від ВПП ООН пенсіонерам

Програму додаткової грошової допомоги від Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН) для пенсіонерів, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, продовжено до грудня 2024 року включно (в подальшому питання продовження виплат буде вирішуватися донорами в залежності від наявного фінансування).

Розмір виплати від ВПП ООН — це сума, що дорівнює різниці між 3250 грн та сумою пенсії, яку пенсіонер, який відповідає усім вимогам, отримує зараз.

У квітні 2024 року цю програму продовжили ще на 3 місяці і червень був останнім запланованим місяцем для виплати допомоги.

Додаткова грошова допомога надається пенсіонерам, які:

• отримують пенсію меншу за 3250 грн;

• проживають на територіях активних або можливих бойових дій (їх перелік визначено наказом № 309);

• не отримували після 1 березня 2023 року додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та/або допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Спеціально звертатись за призначенням додаткової виплати не потрібно. ВПП ООН спрямовує кошти пенсіонерам на підставі інформації, вже наявної у базах даних Пенсійного фонду. А виплата проводиться або на банківську картку, або через відділення Укрпошти (для пенсіонерів, які отримують пенсію через АТ Укрпошта).

Новий удар по Пекіну: ЄС запровадить мито на дешеві товари з китайських інтернет-магазинів, - FT

четвер, 4 липень 2024, 8:27

Європейський Союз розробляє плани щодо введення мит на дешеві товари з китайських інтернет-магазинів, включаючи Temu, Shein та AliExpress, передають Патріоти України з посиланням на Financial Times. За інформацією джерел видання, наприкінці цього міся...

В Україні зміняться ціни на один із найпопулярніших продуктів у супермаркетах: Чого чекати

четвер, 4 липень 2024, 7:30

В Україні може помітно знизитися вартість цукру. Ціни на цей продукт почнуть падати восени, коли почнеться сезонний збір нового врожаю цукрового буряку. Про це виконуючий обов’язки міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький зая...