Інфляція набирає обертів: Експерт пояснив, чи загрожує українцям взимку "ціновий шок"

Українців лякають прогнозами цін на продукти на зиму та осінь. Не відкидається сценарій суттєвого їхнього подорожчання, передають Патріоти України.

Тож чи справді чекати нових, "вищих", цінників у магазинах у холодну пору року, в ефірі "Сніданку з 1+1" пояснив економіст, інвестиційний банкір Сергій Фурса.

"Цього року у нас очікується інфляція на рівні приблизно 30%. А вже є на 20%. Тобто дві третини цього подорожчання вже минуло. Так, ціни до кінця війни зростатимуть постійно", - каже експерт. За його словами, зараз, під час збору врожаю, сповільнилась інфляція, восени буде трішки прискорення.

"Голоду не буде, у нас чудовий врожай, достатній рівень імпорту", - наголосив Фурса. Він додав, що не варто запасатися багатьма продуктами, гроші потрібно раціонально використовувати. Економіст не став прогнозувати, на які саме категорії продуктів очікується зростання цін.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...