Інфляція в Україні різко прискорилася: Продукти харчування додали в березні найбільше

Споживчі ціни в Україні у березні 2021 року у порівнянні з лютим виросли на 1,7%. З початку 2021 року зростання цін склало 4,1%. Про це повідомляє Державна служба статистики. За даними статистичного відомства, в річному вимірі (до березня 2020 року) інфляція прискорилася до 8,5% (з 7,5% у лютому), зазначають Патріоти України.

Інфляція в Україні різко прискорилася: що подорожчало в березні

Продукти харчування в Україні за березень подорожчали на 2,2%. Найбільше подорожчали: соняшникова олія - на 9,7%, цукор - на 4,8%, фрукти - на 3,5%.

Інфляція в Україні різко прискорилася: що подорожчало в березні

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,7%, на одяг і взуття - на 12,7%. Житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива - без змін.

Предмети домашнього вжитку і побутова техніка подорожчали на 0,5%, охорона здоров'я подорожчала на 0,5%, транспорт подорожчав на 1,8% (в т. ч. паливо - на 5,7%), ціни на зв'язок не змінилися, на відпочинок і культуру зросли на 0,4%, освіта подорожчало на 0,3%, ресторани і готелі подорожчали на 0,8%.

Інфляція в Україні різко прискорилася: що подорожчало в березні

Зазначимо, у державному бюджеті на 2021 рік закладений рівень інфляції на рівні 7,3% (грудень до грудня попереднього року). Це офіційний прогноз Мінекономіки, затверджений Кабінетом міністрів.


"Відрізає гілку, на якій сидить": Китай фінансує атаки хуситів на судна у Червоному морі, - Politico

четвер, 28 березень 2024, 14:49

Китай мимоволі допомагає Ірану перекрити судноплавство в Червоному морі, завдаючи шкоди світовим торговельним потокам і ущемляючи при цьому власні інтереси Пекіна, стверджують представники західних спецслужб, передають Патріоти України з посиланням на...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...