"Іноземних інвесторів лякає українська нестабільність" - латвійський дипломат

Будь-який інвестор все-таки, незважаючи на те, що Україна – країна дуже-дуже велика, буде дивитися спочатку на питання внутрішньополітичної, зовнішньополітичної стабільності.

Юріс Пойканс

Про це розповів посол Латвії в Україні Юріс Пойканс, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Безумовно, є якась зовнішньополітична нестабільність, що стосується особливо незавершеної війни на Донбасі. Це один із факторів. Будь-який інвестор все-таки, незважаючи на те, що Україна – країна дуже-дуже велика, буде дивитися спочатку на питання внутрішньополітичної, зовнішньополітичної стабільності. Безумовно, питання війни дуже важливе. Незважаючи на все це, мені здається, в останні роки дуже багато чого все-таки затримувало також інвесторів. Це все-таки відсутність ясних правил роботи і всього, що стосується функціонування судової влади.

Якщо немає стовідсоткової гарантії, що твоє майно або твої інвестиції, які ти інвестуєш в країну, не будуть конфісковані (а таких, на жаль, випадків дуже багато) – безумовно, це створює негативний імідж для країни. І дуже часто бізнесмени, які хочуть працювати з Україною, мають певну вагу в своїх країнах – це все йде через ЗМІ. І плюс ще, потрібно брати до уваги, з огляду на те що у вас дуже серйозний конфлікт з Росією, це завжди підхоплюють також ЗМІ Росії.

Ми живемо в глобальному світі. І якщо дивитися на ЄС, то ми між нашими країнами маємо дуже тісні зв'язки. Випадок однієї країни стає швидко відомий також представникам інших країн. Тому те, що ми очікуємо від нового уряду, від нового президента – що все-таки ця ситуація буде поліпшуватися. Тому що тут правильно співрозмовник зазначив, уряд має дуже амбітні плани – приріст ВВП і т.д. Але я думаю, що без залучення іноземних інвестицій цього буде дуже важко досягти."

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...