Інше взуття стало менш доступним: Росіяни перед зимою ажіотажно скуповують валянки

У Росії виник ажіотажний попит на валянки – у третьому кварталі 2023 року їх продажі зросли майже у 5 разів. Про це повідомили у пресслужбі російської державної системи маркування «Чесний знак», передають Патріоти України з посиланням на The Moscow Times.

Громадяни країни-агресора часто не можуть купити взуття зарубіжних виробників взуття, що призвело до збільшення попиту на традиційне російське взуття. За даними дослідження, попит на валянки зріс на 373%.

Однак, незважаючи на збільшення попиту, ціна на валянки залишається доступною для споживачів. Середня вартість пари валянок становить близько 1330 рублів ($15). Як пише видання, здебільшого росіяни купують валянки у роздрібних магазинах – на них припадає 86% продажів. Проте продажі на онлайн-платформах також різко зросли – на 43%. Дизайнери все частіше використовують валянки у своїх колекціях, а виробники пропонують широкий асортимент моделей.

Водночас російська влада звітує про зростання виробництва валянок на 20% – у третьому кварталі виготовили 302 тис. пар. Нагадаємо, у відповідь на початок повномасштабного вторгнення РФ в Україну у лютому 2022 року сотні іноземних брендів закрили свої російські магазини у відповідь на вторгнення в Україну. Серед виробників взуття, одягу та аксесуарів це зробили Adidas, Nike, Reebok, Decathlon, Puma, Levi's, H&M, Zara, Pull&Bear, Bershka, Massimo Dutti, Chanel, Louis Vuitton, Balenciaga та інші. У відповідь Росія дозволила ввезення товарів без дозволу правовласника, що вважається контрабандою.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...