Інвестиційні ризики через нашу війну: Американська ІТ-компанія за один день звільнила весь український офіс, - ЗМІ

takeoff

Американська компанія Takeoff Technologies 23 березня звільнила весь київський офіс розробки, де працювало понад 80 людей, як з України, так і з-за кордону. Про це повідомляє ain.ua із посиланням на джерело.

Зазначається, що наразі роботу шукають інженерні групи, команда Data Science, команда підтримки та фінансова команда.

Takeoff Technologies базується в США та займається розробкою ПЗ для автоматизації процесів для компаній у сфері електронної комерції. Окрім американського офісу, компанія також має команди розробки в Україні та Індії.

Причину звільнення українців 23 березня на колективному дзвінку озвучив Senior Vice President Of Engineering компанії Метью Барнс. За його словами, Takeoff Technologies потрібні інвестиції, а наявність у компанії офісу розробки в Україні може стати фактором ризику і завадити компанії залучити фінансування.

Ще однією з причин стало те, що у Takeoff Technologies, буцім-то, немає клієнтів у Європі – лише в США, Канаді та ОАЕ. Тому Україна не підходить як локація для компанії.

Деякі важливі позиції, які раніше займали українців, компанія, за даними джерела, має намір замістити спеціалістами з Індії та США.

За словами співробітника Takeoff Technologies Алекса Зайченка, компанія залишила звільненим працівникам всю техніку для роботи та виплачує компенсаційний пакет.

Із 2017 по 2020 рік у керівному складі Takeoff Technologies був український підприємець Єгор Анчішкін. Він продав Takeoff свою частку в компанії CatFresh (американський аналог Zakaz.ua) і зайняв спершу позицію СТО у Takeoff Technologies, а пізніше став Chief of Retailer Integration. У 2020 році Анчішкін пішов, щоб займатися власним стартапом.

За даними джерел, останнім часом компанія переживала важкі часи та змінила модель, на підтримку якої потрібно менше людей.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...