Його бачення реформ: Гетманцев похвалився, що зібрав з українців понад 3 000 000 000 грн "податку на Google"

Із початку 2023 року і станом на 24 травня міжнародні компанії перерахували до держбюджету майже 3,2 млрд грн "податку на Google", який сплачують українські користувачі платних послуг в мережі інтернет.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив у Telegram.

Зокрема, тільки за перший квартал компаніями було сплачено 1,9 млрд грн податку.

"За результатами поданих за перший квартал 2023 року спрощених декларацій з податку на додану вартість особами-нерезидентами задекларовано майже 23,5 млн євро та $27,1 млн або 1,9 млрд грн", – наголосив нардеп.

Найбільші суми задекларовані за перший квартал 2023 року компаніями Google Play, Google, Etsy, Sony, Netflix, Apple, Meta, Valve Software, Amazon.

Як додав заступник очільника комітету народний депутат Ярослав Железняк, із початку року Meta сплатила до бюджету $10,3 млн, Google – $5,7 млн (але загальна сума за квартал після сплати буде $11,7 млн), а онлайн-платформа OnlyFans – $620 тис.

Термін сплати податку за перший квартал 2023 року спливає 9 червня, тому ще очікується надходження понад 0,7 млрд грн, уточнив Гетманцев.

Станом на 1 квітня на податковому обліку перебуває 87 платників, що більше на 30 осіб-нерезидентів у порівнянні з кількістю таких осіб, зареєстрованих на початку квітня 2022 року.

Як повідомлялося, у червні 2021 року президент Володимир Зеленський підписав закон №1525-ІХ, яким запроваджено 20% ПДВ на онлайн-послуги, які компанії-нерезиденти надають українським користувачам.

За цим законом, іноземні компанії, які постачають українцям електронні послуги (Apple, Google, Netflix, Wargaming та інші), зобов'язані зареєструватись платниками податку на додану вартість, якщо загальна сума від здійснення відповідних операцій перевищує 1 млн грн на рік.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...