Наприкінці минулого тижня українські фермери продавали цибулю по 16-26 грн/кг. Тобто відпускні ціни в цьому сегменті за тиждень знизилися в середньому на 12%. Про це повідомляють аналітики EastFruit, передають Патріоти України.
За словами виробників, здешевлення пов’язане з досить великою пропозицією на ринку продукції невисокої якості, оскільки низка господарств утримувалась від продажів аж до другої половини квітня в очікуванні зростання цін.
Натомість гуртові компанії почали висувати досить жорсткі вимоги до якості цибулі загалом і відмовляються від закупівель некондиційної продукції.
За даними аналітиків, цибуля на українському ринку коштує в середньому на 12% дешевше, ніж в аналогічний торішній період. Зазначається, що учасники ринку налаштовані досить песимістично, оскільки якість продукції сховищах продовжує погіршуватися, а попит на неї залишається невисоким.
В Україні не планують проводити додаткову індексацію пенсійних виплат до кінця 2025 року. Про це повідомила перша заступниця міністра соціальної політики Дар’я Марчак в інтерв’ю "Радіо Свобода", передають Патріоти України. За її словами, пенсії перерах...
Від деяких українців, які отримали статус тимчасового захисту в Німеччині, за певних обставин можуть вимагати повернення отриманих від держави виплат. До таких наслідків може призвести рішення обраної у травні нової німецької влади змінити підхід до пі...