Наприкінці минулого тижня українські фермери продавали цибулю по 16-26 грн/кг. Тобто відпускні ціни в цьому сегменті за тиждень знизилися в середньому на 12%. Про це повідомляють аналітики EastFruit, передають Патріоти України.
За словами виробників, здешевлення пов’язане з досить великою пропозицією на ринку продукції невисокої якості, оскільки низка господарств утримувалась від продажів аж до другої половини квітня в очікуванні зростання цін.
Натомість гуртові компанії почали висувати досить жорсткі вимоги до якості цибулі загалом і відмовляються від закупівель некондиційної продукції.
За даними аналітиків, цибуля на українському ринку коштує в середньому на 12% дешевше, ніж в аналогічний торішній період. Зазначається, що учасники ринку налаштовані досить песимістично, оскільки якість продукції сховищах продовжує погіршуватися, а попит на неї залишається невисоким.
Лише у ІІ кварталі 2025 року припинили роботу 137 шоурумів, а кількість дилерських контрактів скоротилася майже на дві сотні. Найбільших втрат зазнала група компаній "КлючАвто". Головна причина - різке падіння попиту, зростання нерентабельності та зага...
Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі День.LIVE (зазначив, що попри покращення ситуації в червні, рівень запасів все ще далекий від необхідного, передають Патріоти України. Минулоріч газу не вистачило вже з лютого, і нинішній...