Наприкінці минулого тижня українські фермери продавали цибулю по 16-26 грн/кг. Тобто відпускні ціни в цьому сегменті за тиждень знизилися в середньому на 12%. Про це повідомляють аналітики EastFruit, передають Патріоти України.
За словами виробників, здешевлення пов’язане з досить великою пропозицією на ринку продукції невисокої якості, оскільки низка господарств утримувалась від продажів аж до другої половини квітня в очікуванні зростання цін.
Натомість гуртові компанії почали висувати досить жорсткі вимоги до якості цибулі загалом і відмовляються від закупівель некондиційної продукції.
За даними аналітиків, цибуля на українському ринку коштує в середньому на 12% дешевше, ніж в аналогічний торішній період. Зазначається, що учасники ринку налаштовані досить песимістично, оскільки якість продукції сховищах продовжує погіршуватися, а попит на неї залишається невисоким.
Уже з 2026 року в Україні планують поступово підвищувати тарифи на житловокомунальні послуги, зокрема, вартість електрики для населення може зрости на 20%, передають Патріоти України з посиланням на "Еспресо". З 2022 року в Україні діє мораторій на під...
Українське пенсійне законодавство передбачає періодичне перерахування виплат - людям, які вийшли на заслужений відпочинок і більше не працюють, індексацію проводять щоберезня, а працюючим пенсіонерам перераховують - з 1 квітня, проте громадяни мають пр...