Іпотека під 10%: Зеленський дав щедру обіцянку українцям щодо кредитів і пообіцяв "притиснути" банки

Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що влада "дотисне" банки, аби вони охочіше давали бізнесу гроші за програмою "5-7-9", а ставка за іпотекою вже найближчим часом знизиться до 10%. Про це він сказав під час пресконференції з нагоди річниці свого президентства, передають Патріоти України.

"Програма "5-7-9" запрацювала. І ми дотиснемо банківську систему, незважаючи на те, що вона в нас дуже незалежна, і банки не будуть настільки обережними, видаючи кредити населенню. Тому що населенню треба допомагати", – запевнив Зеленський.

Він наголосив, що це перша в Україні програма, за якою підприємці можуть отримати кредити в національній влаюті не під 20-30% річних. Також президент анонсував, що незабаром в Україні іпотека становитиме 10%. "Найближчим часом в Україні іпотека вперше за багато років для кожного громадянина буде під 10%. Мені здається, це велика перемога", – сказав Зеленський.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...