Історичний обвал рубля. Спроби російської влади врятувати свою валюту марні, - економіст

Падіння російської валюти почалося задовго до того, як вона підібралася до позначки 100 руб./долар. Проте до цього на проблему ніхто особливо не звертав уваги, передають Патріоти України.

Ті ж заходи, які почали вживати в РФ для порятунку рубля зараз, у довгостроковій перспективі не матимуть жодного ефекту – адже вони не вирішують питань, які, власне, і призвели до такого стану справ.

Про це OBOZREVATEL розповів спеціаліст відділу продажу боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса. Він зазначив: головних причин, що призвели до падіння рубля, дві. Це:

  • санкцій Заходу проти Росії;
  • відтік капіталу з країни.

"Цей процес іде у них останні місяці 9 – рубль постійно падає. Але зараз просто всі побачили, що дісталося 100 руб./долар – і це спрацювало як психологічний маркер. Але нічого нового не сталося", – сказав економіст.

При цьому він підкреслив: розпочата російською владою фінансова операція з порятунку рубля – зокрема підвищення ключової процентної ставки з 8,5% до 12% – не дасть бажаного результату. Адже "воно якщо й матиме ефект, то дуже тимчасовий". Причина – цей захід не вирішує проблем, через які рубль почав падати.

Причин для особливої радості немає

Втім, визнав економіст, у короткостроковій перспективі падіння рубля особливо не позначиться на російській економіці. Він пояснив: воно має більше психологічний ефект. А ось у довгостроковій наслідки будуть. Зокрема, наголосив Фурса, це може призвести "до посилення інфляційних тенденцій".

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...