Із дивним контейнером: Секретний американський літак Son of Ares випробували в новій конфігурації

Розроблений компанією Scaled Composites літак Model 401 можна вважати однією з найбільш «загадкових» крилатих машин.

Літак Model 401, що отримав позначення Son of Ares, протестували з контейнером невідомого призначення. На думку експертів, мова може йти про випробування обладнання для лазерної установки. Розроблений компанією Scaled Composites літак Model 401 можна вважати однією з найбільш «загадкових» крилатих машин. І хоча перший політ вона здійснила ще в 2017-му, до сих пір ніхто не знає ані замовника, ані призначення літака. Про це пише The Drive, повідомляють Патріоти України.

Ще більше питань породжують нові фото, на яких його можна бачити з якимось контейнером, встановленим в нижній частині фюзеляжу. Зовні контейнер схожий на повітрозабірник. На думку фахівців, установка може мати відношення до випробувань лазера, однак остаточні висновки робити поки рано.

Варто сказати, що США активно експериментують в області розробки бойових лазерних комплексів повітряного базування. Так, кілька років тому були проведені тести ударного вертольота AH-64D, оснащеного високоенергетичним лазером.
Відомо також, що в майбутньому ВПС США хочуть оснастити потужними лазерними установками свої винищувачі. Їх можна буде застосовувати, зокрема, для ураження ракет, що загрожують літакам. Згідно з останніми даними, льотні випробування лазерного комплексу Self-Protect High Energy Laser Demonstrator (SHiELD) повинні почати в 2023 році.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...