Їздитимуть на своїх "Ладах": Японія готує заборону на продаж Росії автомобілів - як нових, так і вживаних

Японія має намір розширити список автомобілів, заборонених до продажу в Росії. Раніше така заборона була накладена на елітні автомобілі, нині ж йдеться про нові та вживані машини з об'ємом двигуна понад 1,9 л, передають Патріоти України.

Про це повідомляє "Іоміурі". Зазначається, що під заборону потраплять:

  • всі гібридні автомобілі;
  • електромобілі.

"Уряд планує значно посилити експортний контроль за легковими автомобілями, у тому числі з пробігом, у якості додаткових санкцій проти Росії. Досі уряд обмежував експорт лише елітними автомобілями – аби посилити тиск на топ-менеджерів Путіна та олігархів, які фінансово підтримують російську владу", – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується: нові санкції можуть бути запроваджені вже найближчим часом. Очікується, що відповідний документ буде схвалено вже наприкінці липня, а запрацює він на початку серпня.

Однією ж з причин такого рішення автори матеріалу називають побоювання влади країни з приводу можливого використання Росією вживаних японських автомобілів у військових цілях. Друга причина – тиск безпосередньо на росіян, серед яких "японські вживані автомобілі популярні завдяки високій якості та низькій ціні".

"Після того, як почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, автовиробники всього світу прийняли рішення припиняти виробництво і йти з цієї країни. Дефіцит нових автомобілів в Росії стає все більш явним", – резюмували автори матеріалу.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...