Ізраїльський електричний літак Alice згорів в аеропорту США

Спочатку Eviation Aircraft планувала почати продажі Alice вже в 2022 році.

Пожежа пасажирського електросамолета Alice трапилася в аеропорту Прескотта в Арізоні, де проходили наземні випробування цього пристрою, передають Патріоти України.

Причиною загоряння стала зовнішня акумуляторна батарея, яка підключалася до бортової електричної мережі прототипу під час цих випробувань. Інші деталі події поки не розкриваються. Зараз Eviation Aircraft оцінює обсяг отриманих під час пожежі ушкоджень прототипу. При цьому поки не відомо, чи позначиться він на терміні подальших льотних випробувань пристрою.

Літак Alice оснащений трьома електромоторами. Довжина літального апарату складе 12 м, а максимальна злітна маса - 6,4 т. Заряду батареї електросамолета Alice вистачить для виконання коротких міжрегіональних перельотів на відстань до 560 км. При цьому крейсерська швидкість літального апарату складе 260 вузлів.
Спочатку Eviation Aircraft планувала почати продажі Alice вже в 2022 році. Поки представники компанії не повідомляли, чи вплине ця аварія на терміни початку продажу пристрою.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...