Кабмін готує радикальні заходи щодо нелегального видобутку та обороту бурштину

У неділю, 29 вересня, уряд України затвердив законопроект, згідно з яким може бути заборонений експорт бурштину-сирцю та передбачає зосередження легальної видобутку на існуючих старательських копальнях. Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук, зазначають Патріоти України.

“Головний задум – одночасно комплексно криміналізувати нелегальний вивіз бурштину з України”, – сказав він.

Нововведеннями передбачається заборонити експорт необробленого бурштину, ввести кримінальну відповідальність за нелегальний вивіз бурштину та спростити процедуру отримання офіційних документів на розробку вже наявних старательських копалень для легального бізнесу.

За словами Гончарука, законопроект буде внесений в Раду найближчим часом. Очікується, що крім цього до парламенту буде внесений законопроект про легалізацію грального бізнесу.

“Ми хочемо, щоб ігрові автомати зникли з вулиць… Вчора ми проголосували. І найближчим часом він буде внесений до парламенту”, – сказав прем’єр.

Нагадаємо, на нараді 2 вересня президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів до 1 грудня підготувати закони про легалізацію грального бізнесу та видобутку бурштину. Відповідальними були призначені спікер парламенту Дмитро Разумков і голова фракції «Слуга народу» в Раді Давид Арахамія.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...