Кабмін планує підвищити зарплати у держсекторі: Хто з бюджетників отримає надбавки

Кабмін України розглядає можливість збільшити зарплати працівникам бюджетної галузі. Але з огляду на складну економічну ситуацію через війну надбавку отримають далеко не всі бюджетники. Відповідний проект ухвали про підвищення виплат опубліковано на сайті Федерації профспілок (ФПУ).

У документі сказано, що підвищення виплат, ймовірно, торкнуться співробітників організацій, установ та підприємств, які одержують зарплату з місцевого та державного бюджету на території можливих чи активних бойових дій.

Зазначається, що ці громадяни, незважаючи на всю небезпеку, продовжують виконувати свій обов'язок. Тому уряд хоче додатково простимулювати їхню мотивацію та збільшити дохід. Надбавки до зарплат нараховуватимуть щомісяця до скасування військового стану в державі.

Як збільшаться виплати

Якщо законодавчу ініціативу буде підтримано, бюджетники отримають такі надбавки:

  • на територіях активних бойових дій — у максимальному розмірі 100% посадового окладу;
  • на територіях можливих бойових дій — у максимальному розмірі 50% посадового окладу.

У працівників державних та комунальних підприємств, які надають соціальні послуги, розмір надбавки буде у максимальному розмірі 100% посадового окладу. Такий же розмір доплати передбачено на територіях можливих та активних бойових дій.

"Встановлення додаткового коефіцієнта до посадових окладів працівникам, які продовжують виконувати свої обов'язки та завдання на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, дозволить збільшити заробітну плату та частково нівелювати небезпечні умови праці", — йдеться у документі.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...