Кабмін прийняв остаточне рішення щодо тарифів на електроенергію: Скільки платитимемо з 1 серпня

Кабінет міністрів України прийняв остаточне рішення про продовження дії фіксованої ціни на електрику для населення в розмірі 1,68 грн за кВт-год до 1 вересня. Відповідне рішення прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду, передають Патріоти України.

Таким чином, Кабмін продовжив термін дії постанови про чинну модель покладання спеціальних зобов'язань на ринку електроенергії (ПСО) ще на один місяць – до 31 серпня 2021 року.

Згідно з пояснювальною запискою до постанови, документ розроблений з метою продовження захисту побутових споживачів від різкого стрибка вартості електроенергії. Таким чином, в уряду буде більше часу для детального опрацювання оптимальної моделі механізму ПСО. Редакція чинної постанови закінчувалася 31 липня, а значить з 1 серпня електротарифи могли значно вирости.

Тарифи на електроенергію: що необхідно знати

  • Сьогодні, 28 липня, президент України Володимир Зеленський спростував інформацію про те, що з 1 серпня тарифи на електроенергію для населення зростуть.
  • Також Зеленський додав, що РНБО розглядатиме можливість зменшення тарифу на електроенергію для малозабезпечених верств населення
  • 29 червня Кабмін продовжив дію фіксованої ціни на електрику для населення і ряду інших споживачів у розмірі 1,68 грн за кВт-год до 1 серпня.
  • У Міненерго повідомляли, що спільно з Нацкомісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), і учасниками ринку опрацьовує варіанти зміни тарифів на електроенергію.
  • До цього міністр енергетики Герман Галущенко повідомляв, що нова модель передбачає зниження тарифів для вразливих верств населення, які споживають до 100 кВт-год електроенергії на місяць. Зараз це близько 41% споживачів з 16,9 млн домогосподарств. І підвищення тарифу для тих, хто споживає понад цю норму, тобто для більшості.
  • Остаточні нові розцінки Міненерго мало озвучити до кінця липня.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...