Кабмін спрогнозував курс долара на три роки: Скільки коштуватиме валюта

В Україні поступове зростання середньої вартості долара очікується до 2024 року. За оптимістичним сценарієм, американська валюта становитиме близько 28,8 грн/дол, до 29,7 грн/дол - за песимістичним. За даними НБУ, курс на 5 лютого 27,88 грн/дол, передають Патріоти України.

"Значення курсу гривні до долара багато в чому залежить від ситуації з цінами на експортні та імпортні товари, а також від того, наскільки привабливою буде економіка України для іноземних інвесторів".

У гіршому випадку, на кінець 2024 року обмінний курс перевищить позначку в 30 грн/дол, а в кращому – не більш ніж 29,2 грн/дол. Максимально можлива девальвація не перевищить 7%.

Повідомляється, що в Міністерстві розвитку економіки вважають, що підтримають національну валюту в найближчому майбутньому іноземні інвестиції. Їх приріст залежно від сценарію 2021 року становитиме 0,5-2 млрд дол, а до 2024 року може досягти 5-5,5 млрд дол.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.