Кабмін ухвалив рішення щодо тарифів на комуналку: Скільки будемо платити до кінця року

Кабінет міністрів пропонує до кінця року заморозити тарифи на газ, опалення та гарячу воду. Крім того, заборонять стягувати заборгованість із українців. Така ініціатива коштуватиме бюджету 264,3 млрд грн, передають Патріоти України.

Відповідний законопроєкт із авторством прем'єр-міністра Дениса Шмигаля зареєстровано у Раді за номером 7427. "Нафтогаз" має отримати 264,3 млрд грн за рахунок дивідендів компаній, допомоги міжнародних партнерів. Після цього ці гроші мають витратити на компенсацію реальної вартості газу і тієї ціни, за якою його продаватимуть українцям, а також постачальникам тепла та гарячої води.

Відповідно до процедури, його також мають підтримати українські парламентарі. У документі йдеться, що на час воєнного часу та протягом шести місяців після цього заборонено:

  • підвищувати вартість доставки газу;
  • підвищувати тариф на опалення;
  • підвищувати тариф на гарячу воду;
  • підвищувати тарифи на газ.

"Пропонується встановити заборону постачальникам природного газу вчиняти будь-які дії щодо примусу побутового споживача до оплати заборгованості. В умовах запропонованого законопроєктом мораторію з метою відновлення об'єктів критичної інфраструктури, інших об'єктів стратегічного значення передбачається компенсаторний механізм покриття витрат/втрат", – йдеться в документі.

Враховуючи, що воєнний стан уже запроваджений до кінця літа, мораторій на підвищення тарифів триватиме щонайменше до кінця року. Якщо ж воєнний стан триватиме довше, мораторій може перейти і в 2023 рік.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...