Кабмін визначить та захистить найбідніших споживачів електроенергії - нова ініціатива НКРЕКП

НКРЕКУ запропонувала Кабміну вжити спеціальних заходів захисту з метою захисту вразливих категорій українців, щоб їх не відключали від електропостачання, передають Патріоти України.

Стало відомо про деталі нової ініціативи Нацкомісії, що здійснює регулювання у сферах комунальних послуг та електроенергії.У прес-службі організації повідомили, що НКРЕКУ направила до уряду відповідного листа з новим проектом. Запропоновано визначити вразливих споживачів за певними ознаками та розробити механізми моніторингу, обліку та контролю за приналежністю до цієї категорії.

Кабмін закликали вжити спеціальних заходів захисту таких українців, яких не зможуть відключати від електроенергії протягом певного періоду.

"Також проектом враховуються норми чинного законодавства, які передбачають надання адресної допомоги вразливим споживачам, які належать до категорії енергетично бідних", - пояснили представники НКРЕКУ. Вказано, що створення такого документа відповідає міжнародним зобов'язанням України.

Що буде з тарифами на світло в Україні

Нагадаємо, що в Україні вже кілька місяців поспіль обговорюють питання подорожчання світла. Справа в тому, що нинішня вартість кіловат-години не відповідає економічним критеріям. При цьому мережі після регулярних обстрілів з боку російських окупантів потребують ремонтів та відновлення. Також треба переглянути зарплати енергетиків.

У країні в умовах військового періоду діє мораторій на підвищення тарифів на воду та опалення, а от електроенергія може стати дорожчою для побутових споживачів вже з 1 червня

Уже доступніша: Ціна на популярну весняну ягоду в Україні знизилась втричі

п’ятниця, 10 травень 2024, 4:15

В Україні дешевшає полуниця. Ціни на українську полуницю коливаються від 35 до 80 гривень за кілограм, що є майже втричі нижче, ніж у минулому році, завдяки сприятливим погодним умовам та врожайності. У найближчі тижні українці зможуть побачити значне ...

Все за планом? Голова фінансового комітету Ради пояснив здешевлення гривні

четвер, 9 травень 2024, 16:47

З початку року курс гривні до долара впав на 5,8%, що відповідає плановим показникам, закладеним до державного бюджету України. Про це заявив голова комітету Данило Гетманцев. "Маємо помірні темпи девальвації гривні за перші 4 місяці на 5,8%. Це відпов...