Кабмін запропонував Раді примусово відбирати в українців земельні ділянки: У якому разі це можливо

У вівторок, 14 грудня, народним депутатам України роздали для ознайомлення урядовий проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відчуження у громадян земельних ділянок та розміщеної на них нерухомості у певних випадках, передають Патріоти України.

У пояснювальній записці зазначається, що мета проекту закону — «прискорення процедури відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, на них розміщених, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб або за мотивами суспільної необхідності, у тому числі для будівництва автомобільних доріг загального користування державного значення, мостів, естакад та об'єктів, необхідних для їхньої експлуатації, у тому числі на умовах концесії або інших форм здійснення державно-приватного партнерства».

Оскільки розгляд у суді подібних справ триває досить довго, автори документу пропонують, зокрема, віднести цю категорію справ до таких, які можна розглядати у спрощеному порядку.

«Законопроектом вносяться зміни до Закону України „Про відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, які перебувають на них у приватній власності, для суспільних потреб або за мотивами суспільної необхідності“, відповідно до яких скорочуються терміни прийняття та оформлення рішень про викуп земельної ділянки, інших об'єктів нерухомого майна, розміщеного на ньому, для потреб дорожнього господарства», — наголошується в документі, яким також пропонуються зміни й до Кодексу адміністративного судочинства.

Так, пропонується, щоб справи такого плану розглядалися в судах через місяць після надходження позовної заяви, якщо з власником ділянки, по якій у держави виник інтерес, не вдалося домовитися. На оскарження у апеляційній інстанції пропонують відвести два місяці з моменту надходження скарги до Верховного суду.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...